• petrescatraian@libranet.de
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    6 months ago

    @imvl Am fost de mai multe ori acolo, și în copilărie, plus o dată acum câteva luni. Totuși nu este cea mai mare salină din Europa deloc. Cea mai mare este la Wieliczka, în Polonia - informație pe care am aflat-o chiar la Slănic când am fost ultima oară (era o expoziție de fotografie de acolo) :).

    Însă și cea de la Slănic este impresionantă. Poate chiar cel mai mare loc în care am fost eu vreodată. Tavanul este super înalt, galeriile parcă sunt mai largi decât cele mai largi bulevarde pe care le poate avea un oraș. E copleșitor efectiv. Las mai jos o poză cu intrarea în mină, ca să vă faceți o idee (sper că se poate vedea):

    Și da, și intrarea în mină era destul de încăpătoare chiar și pentru o persoană mai înaltă. Compară cu dimensiunile minei în sine odată ajuns acolo 😁

    Accesul se face cu niște microbuze. Înainte se cobora cu un lift, care a fost între timp dezafectat. Încă se mai vede locul unde era.

    Încă ceva: mina încă mai funcționează. Extracția se face de la un nivel inferior (practic sub porțiunea vizitabilă). Există și un magazin de-al Salrom (compania care extrage sarea de acolo) chiar în mină, de unde poți cumpăra diverse produse de sare direct de la ei. Eu am cumpărat o pungă de 1 kg de sare la 1,50 lei.