• Yabai@beehaw.org
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    10
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Det er så deprimerende at vores politikere bare ikke giver en fuck for hvad alle eksperter og videnskaben siger omkring klima…

    Det hele køres bare efter hvordan de lige føler den dag…

    • kemmyLilmister@feddit.dk
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Det er svært at føre politik der forringer vilkårene indenfor den næste folketingsperiode, bare for at få en mulighed for en lidt mindre voldsom fremtid.

    • Andreas@feddit.dk
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Jag tror att många ger helt enkelt fan i klimatrörelsen nuförtiden eftersom Skandinavien utgör en försvinnande liten del av det globala utsläppet, men dessa experter skriker ständigt om hur det är VI som ska överge kött, personaltrafik, inomhusvärme m.m. för att lösa klimatkrisen. Nej tack. Så länge USA, Ryssland och Asien håller på med bränsle- och tillverkningsindustrin, så länge Asiens och Afrikas befolkning fortsätter att öka exponentiellt, kommer våra uppoffringar inte göra ett skit mot klimatkrisen. Vill man bidra till en långsiktig lösning är det att begränsa utlandsköp och resor.

      • Daddy Wizzer@feddit.dk
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        7
        arrow-down
        2
        ·
        1 year ago

        Skandinavien (især Danmark) er nogle af de største forbrugere og derfor enabler vi jo produktionen. Vi må tage vores ansvar og sænke forbruget, eller flytte det over på mere bæredygtig teknologi, hvis det da findes.

        • Andreas@feddit.dk
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Svårt att tro att ett land på 5 miljoner människor är ett av de största förbrukare av naturresurser på jorden just nu. Per capita sticker Danmark inte heller ut bland I-länderna. Detta tankesätt är faktiskt ytterligare en anledning till att jag inte orkar bry mig om klimatpolitiken längre - är inte Danmarks klimatpolitik redan vägledande och en av de mest miljövänliga i världen? Varför räcker det aldrig vad vi än gör? Ah jag vet, eftersom resten av världen skapar mer problem än vi någonsin kan lösa, det verkar som om allt vi gör är ineffektiv. Men vi är ett lydigt folk, så klimatforskarna sätter mer skuld på oss och vårt livskvalité sänks utan att nåt förändras.