Hyvä, että lähtökohta ei ainakaan ole myytävien nahkojen hinta. Korvausten määrä tosin perustuu tarhojen omaan kirjanpitoon ja houkutus on varmasti suuri ilmoittaa yläkanttiin teurastettujen eläinten määrä.

Muutenkin koko elinkeinon voisi lopettaa.

  • Nukemin Herttua@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    Eiköhän tämä jokusen tilan taas kaada.

    Tietääkö muuten joku, että mihin noita turkkeja nykypäivänä edes myydään? Venäläiset taisivat olla iso kohderyhmä, mutta toivottavasti sinne ei kukaan enää turkiksia(kaan) kauppaa.

    • Pepeyes@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      Ilmeisesti Kiina, Etelä-Korea, Turkki ja Kreikka isoja markkinoita. Tänään opin, että niitä kaupataan Vantaalla.

      Viime vuonna Suomessa tuotettiin myyntiin noin 1,3 miljoonaa minkin, ketun ja suomensupin nahkaa. Suomessa Vantaalla toimii maailman suurin ja ainoa pörssinoteerattu turkishuutokauppayhtiö Saga Furs, jonka huutokauppoihin tulee tarjolle turkiksia ympäri maailmaa.

      – Korkeatasoisille hyville turkiksille on kysyntää ja isot muotitalotkin ostavat edelleen turkiksia tuotantoonsa. Päämarkkina-alue Kiina on ollut kiinni kaksi vuotta, mutta pikkuhiljaa markkina tästä elpyy, turkistuottajien Tiura sanoo.

      – Noin 75-80 prosenttia maailman kysynnästä kulkeutuu Kiinaan tai Kiinan tuotantolaitosten kautta eteenpäin muualle. Etelä-Korea, Turkki ja Kreikka ovat myös isoja markkinoita. Aiemmin oli myös Venäjä, sanoo turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin toimitusjohtaja Gotthardt.

      https://yle.fi/a/74-20043384

      • Nukemin Herttua@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        2
        ·
        11 months ago

        Enpä tiennyt että Saga Furs on maailman ainoa pörssinoteraattu turkishuutokauppa. Groteskiudessaan aika karua 😬