D66-fractievoorzitter Van Meenen sprak van een “betuttelende regel” en vindt dat Kamerleden en medewerkers goed in staat zijn om zelf keuzes te maken.

Help de arme senator aan haar wijntje tijdens het maken van beslissingen op landsniveau belang, ze hebben het al zo moeilijk

  • JairSterre@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    Het beleid tegeb roken is net zo streng als tegen vapen, alhoewel het een lastige conclusie is om te trekken. Er zijn factoren zoals het toestaan van de verkoop van de nicotineproducten zelf(shag/tabak en e-liquid) en een factor over het verkopen van accessoires(ga je dan een e-sigaret zelf beschouwen als nicotineproduct, ookal zit er geen nicotine in en kan het gebruikt worden voor andere doeleinden(dan het gebruiken van nicotine), zoals dat we ook de verkoop van vloei, hulzen, en klikkers toestaan?

    Het gaat mij er niet om wel van de 2 strenger is, het gene waar ik me enorm aan stoor is de stomzinnigheid vanuit de overheid om iets jarenlang toe te staan, en vervolgens te verbieden want “oh nee de kinderen”.

    Zoals ik al zei hebben we een cobra-effect; omdat sigaretten slecht waren zijn vapes op de markt gebracht, omdat er vapes op de markt waren raakten kinderen verslaafd en nu de vapes van de markt zijn gehaald zijn alle eerst vapende kinderen nu massaal aan de kankerstokjes gegaan.