• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    TaktiskRavn at 2024-02-10 22:39:34+00:00 ID: kpuegt8


    Interessant fact. Så du mener organerne bliver taget fra folk der stadig er i live? Det ville jeg elske at se dokumentation på :)

    Døden er en proces. Man gik over til hjernedødskriteriet netop for at kunne høste organer, da det gamle dødskriterie indeholdt et hjertestop, der betød at donor organerne ikke holdes i live til transplantation.

    Så folk bliver erklæret døde nu når hjernens aktivitet er sådan, at de ikke kan vågne op igen. Men deres hjerte slår stadigt og de trækker vejret med maskine, og deres hud er varm hvis du holder dem i hånden. Det er ved hjernedødserklæring at man samler familien og slukker respiratoren. De fleste har det med rent fysisk med at opfatte at deres pårørende først er døde når respiratoren bliver slukket, da det først er der, at den pågældendes lunger holder op med at bevæge sig, samt kroppen bliver helt stille og kold, men teknisk set var den pågældende “død” før respiratoren blev slukket.

    Fremover kommer du så ikke til at sige farvel når respiratoren er slukkes, da donorkroppen køres direkte til operationsbordet og får fjernet organerne mens hjertet slår og lungerne trækker vejret. Taget i betragtning at man nu om dage kan bruge både hud og øjne, vil det ikke være et fredfyldt lig man kommer til at se når vedkommende bagefter skal ned i kisten.