• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    PedanticSatiation at 2024-02-10 22:57:33+00:00 ID: kpuh5gv


    Det er ikke sådan vores system betragter det med døden lige nu, for det vil ødelægge de organer som system ellers ville kunne høste. Så må nok sige nej tak herfra på nuværende tidspunkt.

    Du forestiller dig at lægerne vil “slukke for dig” selvom du hypotetisk stadig kunne overleve, og derfor vil du ikke være organdonor. At det skulle ske er så ekstremt usandsynligt at det giver ingen mening overhovedet at bruge tid på at tænke over det. Det er ligesom at gå og være bange for at blive ramt af et lyn fra en klar himmel.

    Det er ikke bare et hypotetisk spørgsmål om etik. Der er folk lige nu, der snarligt dør hvis de ikke får et nyt organ, samtidig med at deprimerende mange sunde organer bogstaveligt talt bliver brændt og smidt i et hul i jorden i stedet for at blive brugt til at redde liv.

    Alle jer herinde i tråden kan snakke om jeres principper og jeres urationelle hypotetiske skrækscenarier, men det er fandeme meget konkret for dem der ligger og dør lige nu ude på hospitalsgangene. At være organdonor er at redde liv, selv hvis man er så heldig at det ikke er ens egne organer der bliver brugt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      MissDeconstruction at 2024-02-10 23:24:55+00:00 ID: kpul7dc


      Det er åbenbart ikke nemt at forklare det her.

      Jeg skal gøre op med mig selv hvornår jeg mener at jeg er død. Det er der ikke andre der kan vælge for mig, hvordan jeg skal mene at her er døden. Det er et filosofisk spørgsmål Kan du forstå mig i dette punkt?

      Jeg mener at jeg er på vej til at død når mit hjerte er ophørt med at slå og min hjerne er ophørt med at fungere. Kan du forstå mig i dette punkt?

      Jeg mener at de to ting skal være opfyldt i en mindst en bestemt tidsrum før jeg er død. Kan du forstå mig i dette punkt?

      Hvis det jeg betragter som død er uforlignelig med det som systemet betragter som død, så er jeg nød til at melde fra. Kan du forstå mig i dette punkt?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        PedanticSatiation at 2024-02-10 23:59:46+00:00 ID: kpuqasf


        Jeg beklager hvis jeg har virket for aggressiv i min kommentar. Som du måske kan mærke er jeg rimelig passioneret omkring det her emne. Jeg vil selvfølgelig ikke presse nogen til at blive organdonorer, og jeg ønsker heller ikke at nogen skal føle sig skyldige hvis de fravælger det.

        Jeg mener bare at det er værd at overveje perspektiverne i det. Jeg kan læse at du har sat dig en del ind i situationen med “pigen der ikke ville dø” og kan godt forstå at den er foruroligende. Jeg kan kun sige for mig selv, at det virker som noget der er så usandsynligt, at det ikke giver mening at tage en beslutning om noget så vigtigt ud fra det. Organdonationer redder liv. Det er det faktum jeg forholder mig til.

        Vi bør ikke leve et liv med tanke på vores døende øjeblikke. Det er den tid simpelthen for kort og ligegyldig til. Vi skal leve for den tid vi lever. Når vi så en gang skal dø er vi så heldige, at vores død måske kan betyde at andre kan leve. Det synes jeg er smukt og godt, og jeg synes at alle der har muligheden for at være organdonor også bør være det.

        Det er egentlig bare det jeg ville sige.