I just upvoted a comment in a community hosted on my site, and in the nginx log I can see:

ip.address - - [19/Feb/2024:14:33:31 +0000] "POST /inbox HTTP/1.1" 200 0 "-" "Lemmy/0.19.3; +https://endlesstalk.org"
ip.address - - [19/Feb/2024:14:33:43 +0000] "POST /inbox HTTP/1.1" 200 0 "-" "Lemmy/0.19.3; +https://endlesstalk.org"

Dumping out the activity, I can see:

... (single vote from account on another instance) ...                   
{
  "@context": [
    "https://join-lemmy.org/context.json",
    "https://www.w3.org/ns/activitystreams"
  ],
  "id": "https://endlesstalk.org/activities/like/f102d062-dfe9-4ece-96e8-310a09b249ba",
  "actor": "https://endlesstalk.org/u/freamon",
  "object": "https://sh.itjust.works/comment/9061222",
  "type": "Like",
  "audience": "https://lemmon.website/c/tails"
}
... (single vote from account on another instance) ...        
{
  "@context": [
    "https://join-lemmy.org/context.json",
    "https://www.w3.org/ns/activitystreams"
  ],
  "id": "https://endlesstalk.org/activities/like/f102d062-dfe9-4ece-96e8-310a09b249ba",
  "actor": "https://endlesstalk.org/u/freamon",
  "object": "https://sh.itjust.works/comment/9061222",
  "type": "Like",
  "audience": "https://lemmon.website/c/tails"
}
... (single vote from account on another instance) ...        

It’s the same for comments too (if I grep the dump for other people’s comments, there’s only one, but there’s two for comments made by me)

EDIT: can also see dupes from lemmy.ca (they actually sent the same Like 3 times).

  • freamonOP
    link
    English
    22 months ago

    Hi Admin,

    Turns out this was being worked on by lemmy.ca at the same time I was noticing it - they were sending everything 3 times because they’re running 3 containers, so maybe you’re running 2?

    It’s fixed for them now, as discussed here

    • PhilipMA
      link
      English
      2
      edit-2
      2 months ago

      I restarted the federation containers and my test site now only receives 1 activity, when I upvote something. Before I received 2 activity requests, where nginx returned 400 for the first request and then 200 for the second request.

      Is it fixed for now for you as well @[email protected]?

      • freamonOP
        link
        English
        22 months ago

        It is, yes. Thank you!

    • PhilipMA
      link
      English
      22 months ago

      For federation I run 3 containers as lemmy.ca seems to do, however the indexes are set to the correctly value. So that doesn’t seem to be the cause, as it has been for lemmy.ca

      I run 2 lemmy-ui and backend containers, so maybe that has something do with it? I run a test site, so I will look into it and see if I can figure out the issue.

      Thanks for notifying me of the issue :)

  • freamonOP
    link
    English
    12 months ago

    Just thought I’d check it wasn’t due to something at my end, so I send a Like to a community on a test instance (where I can use ngrok’s Inspect utility to see the incoming traffic):

    It’s a bit blurry, but hopefully it’s visible that they’re exactly the same