• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Alternative_Pear_538 at 2023-07-09 15:59:09+00:00 ID: jrafo01


    Overraskende ikke en møntmur, men affald var det da alligevel.

    Alle elsker velfærdsstaten – ingen gider arbejde der

    Det kommer nok som en overraskelse for de vitterligt titusindvis af mennesker som arbejder for staten i jobs der direkte eller indirekte sikrer velfærden.

    Når enkelte jobs er uønskede blandt unge, er det ikke tegn på et problem med hele systemet men med de specifikke jobs.

    Når et ungt menneske siger, at vedkommende gerne vil ”arbejde med mennesker”, er det oftest ikke, fordi de vil skifte en ble, sidde i en sandkasse med et barn eller hjælpe den gamle med at spise – men på akademisk distance studere antropologi, psykologi, eller hvad ved jeg.

    Hvad i al verden snakker du om? Fortæl mig du aldrig har talt med en teenager uden at fortælle mig du aldrig har talt med en teenager. Af de hundredevis af unge jeg har haft gennem mine klasser kan jeg godt garantere at præcist 0 mener antropologi hvis de taler om at arbejde med mennesker.

    Jeg har haft et par stykker som gerne ville noget med psykologi, men det har altid været for at hjælpe andre som har det svært. Ofte baseret på at de selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet (personligt eller i familien). Ingen akademisk distance der.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      vukster83 at 2023-07-09 16:57:04+00:00 ID: jranwb5


      Der er jo masser der gerne vil arbejde med mennesker, men vilkårene er jo bare ikke længere tilstede.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Scand1navian at 2023-07-09 17:43:41+00:00 ID: jraukoz


        Pointen er vel at vi ikke længere lever i en tid hvor ens arbejdsliv ikke længere i høj grad er bestemt af hvad dine forældre arbejder med og der er få der vil “ofre” sig til en karriere i omsorgsfagene

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          FiveFingerFillip at 2023-07-09 21:01:25+00:00 ID: jrbms7u


          Det er bare slet ikke pointen af artiklen.

          Marie Høgh postulerer at årsagen til at faldet i ansøgninger til velfærdsuddannelserne er grundet en nymoderne opfattelse af selvsamme uddannelser.

          Nej, vi skal lære at forstå, at den efterstræbte lykke og mening, som vi styrter rundt for at finde, også ligger i den meningsfulde forpligtelse. Men det er blevet en fremmed tanke.

          Derudover er det et tilbageskridt for civilisationen, at velfærdsfagene er faldet i vores agtelse, at omsorgsarbejdet har mistet værdi, at det ikke længere er attraktivt i sit arbejde at være til gavn for medmennesket, der har brug for én – kalder på én

          Alle (eller de fleste) elsker velfærdsstaten, ingen gider arbejde der, fordi løn og arbejdsvilkår er dårlige, men måske allermest fordi idealet om vores arbejde har ændret sig.

          Det er bare ikke tilfældet, hun giver arbejdsvilkårene og lønnen en mindre rolle end realiteten byder. Det er meget sigende at hun påstår at unge mennesker ikke vil arbejde med mennesker som varme hænder, når det er præcis det de vil. De har bare indset at deres liv i de jobs ikke bliver set på med den værdi som Høgh selv tilskynder. Men i stedet som aktiver i regeringens spil.

          Sygeplejerskerne mener ikke at de bliver lønnet retfærdigt, strejker som demokratiet tillader, men regeringen bryder strejken op, og hæmmer dens effekt ved at indsætte nødbemanding. Det er et direkte brud på den demokratiske model for sygeplejersken, og det er bare den seneste i en lang række konflikter, og nu har de unge indset at fremtiden ikke ligger deri.

          De går ikke på lærestudiet fordi deres løn er relativt middelmådig i forhold til arbejdspresset, de skal selv passe de inklusionsbørn der er kommet, med den konskvens at de fagligheden falder. De skal deale med priviligerede forældre som ikke opdrager deres børn ordentligt, samtidigt med at de skal dokumentere alt til det bureaukrati helvede som det offentlige er blevet (det samme gælder derudover sygeplejerskene, og SOSU’erne)

          Kun en fusker eller bevidst blind person vil påstå at den hovedsagelige årsag til faldet, er at de unge ikke ser velfærdsjobsne som værdigfulde erhverv. Det er sort på hvidt fordi de sidste 20 års regeringer har brugt velfærdsjobsne som landets boksepuder.

          Marie Høgh er endnu en præst der sidder med hovedet i skyerne, der har ramt politik og nu prøver at lyde hævet og spirituel, med den gode gamle borgerlige smøre.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            DrZAIUSDK at 2023-07-10 06:15:34+00:00 ID: jrdeq2r


            Du rammer hovedet på sømmet.

            PS. Fanden ta’ præster* der skal gøre sig kloge på et samfund, de tydeligvis ikke længere er en aktiv del af.

            *Ikke alle præster, men gerne dem der skaber sig i medier.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        epktt at 2023-07-09 16:46:53+00:00 ID: jramgbt


        Afsenderen er den konservative Tidehvervs præst Marie Høgh. Men ja det er klassisk JP/B-skrald.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      One_Honeydew4416 at 2023-07-09 20:19:02+00:00 ID: jrbgng3


      Både i psykologi og antropologi er menneskekontakt, med konsultationer, feltarbejde, diverse faciliteringer, altså en stor del 😂