• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    wireframed_kb at 2023-07-10 08:49:55+00:00 ID: jrdpyg4


    Som ikke-religiøs virker det lidt ironisk når en præst klager over folk fravælger omsorgsjobs i det offentlige - hun har selv valgt en uddannelse der IMO bringer meget lidt samfundsværdi til bordet.

    Hvorfor valgte HUN ikke at blive pædagog, sosu eller sygeplejerske? Hun kunne fint være religiøs på hobby niveau i sin fritid…

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      AssaultUnicorn at 2023-07-10 13:02:59+00:00 ID: jrec5f1


      Det synes jeg nu alligevel er at underkende det stykke arbejde, som mange præster udfører; der er masser af præster, der udfører vigtige sociale funktioner med hensyn til sorgbearbejdelse, psykologisk lindring, hjælp til fattige, udsatte og flygtninge. Selv om man ikke er religiøs, bliver man nød til at anerkende at der er mange præster, der spiller en central rolle, når det kommer til de allersværeste ting i livet. Selvfølgelig findes der præster, der ikke, eller kun i megen lille grad spiller en rolle på denne måde, men at sige at præster generelt ikke udfører et værdifuldt stykke arbejde er simpelthen ikke retvisende. Bare fordi at jeg aldrig har gjort brug af for eksempel en psykolog, betyder det jo ikke at der ikke er psykologer, der er værdifulde for samfundet.

      Jeg forsøger ikke at forsvare Marie Høgh og hendes konservative tankegang, men der er heldigvis andre præster, der har en langt mere progressiv og værdiskabende tilgang til deres arbejde.