• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    6 months ago

    Omni__Owl at 2024-03-27 13:20:08+00:00 ID: kwsl40d


    Det kan jeg bare aldrig blive enig i. Jeg kan aldrig være enig i at vold - eller som i dette tilfælde, begrænsning af andre menneskers frihed - kan retfærdiggøres. Jeg kan godt acceptere civil ulydighed så længe det kun går ud over folk selv. Men så snart man forhindrer andre menneskers frihed, så kan jeg ikke længere bakke op om det. Uanset sagen. Det er bare mangel på respekt.

    Så mener du i ramme alvor at Martin Luther King’s demonstrationer, som ofte endte voldeligt grundet politiets provokationer og indblanding (på trods af de starter fredeligt), ikke kunne retfærdigøres?

    Det var netop på grund af den vold at der skete reel forandring. Det er en grim side af den menneskelige psyke, men historisk har vi massere af demonstration, som kun havde en effekt fordi der var vold involveret. Du kan ikke tvinge magt i knæ med fred. Du skal svare med tilsvarende eller højere magt.

    Jeg synes ikke “the means justify the end”. At det har virket historisk er ingen undskyldning. Historien har også vist, at det virker at kaste atombomber, hvis man gerne vil stoppe en krig. Det gør det stadig ikke til en god løsning, som man fortsat bør bakke op om. Jeg kunne godt tænke mig at vi lærte af historien; også at selvom noget virker, så betyder det ikke at det var godt eller den rigtige måde at løse tingene på.

    Kan sagtens følge tankegangen. Jeg kan bare ikke se, hvad alternativet er og det lyder heller ikke, som om du kan. Så hvis der ikke er et alternativt så kan du jo sidde og se passivt til imens jorden brænder og går til grunde.