• QuentinCallaghan@sopuli.xyzM
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    6
    ·
    2 months ago

    Tämä selittyy ongelmilla suorituskyvyn ja federoinnin kanssa, joita on tänään ratkottu. Nyt suorituskyvyn pitäisi olla paljon parempi.

    • Gekkonen@sopuli.xyzOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      2 months ago

      Osaatko sanoa onko tässä kyse siitä, että lemmyä ei ole suunniteltu lemmy.worldin kokoisille instansseille, vai ratkeaako ongelma pistämällä lisää laskentatehoa / load balansointia instanssiin?

      • QuentinCallaghan@sopuli.xyzM
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        3
        ·
        edit-2
        2 months ago

        Tietokantaa ei ole laitettu erilliselle palvelimelle vaan Sopuli on yhdellä Hetznerin VPS:llä. Tuo ongelma hitauden ja federaation viiveen kanssa johtuu juuri blogissa kuvatuista asioista. Myöskin Kbin-instansseilla on kummallinen tapa luoda useita federaatioaktiviteetteja, jotka sitten välittyvät massoittain Lemmy-instansseille, mistä syntyy viivettä. Kbinin kehittäjää ei ole saatu kiinni asian tiimoilta, joten Kbin.social ja muutamat muut Kbin-instanssit ovat nyt estettyjä. Kokeilin myös laittaa Lemmy-palvelinprosessin käyttämään vain yhtä suoritinydintä, ja senkin myötä nopeus parani kohisten.

  • nocturne@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    2 months ago

    I have noticed this in the Calvin and Hobbes community as well. https://lemmy.world/c/calvinandhobbes several of the daily strips federated so late i posted one thinking the person who normally posts them forgot.

    There also seems to be an issue with posts and comments from members of mtgzone.com. i can see posts and comments from non-members of that insurance, but not from members.

    Anteeksi, osaan puhu vain vähän suomea.