Syyttäjät ja tuhannet Vastaamon tietomurron uhrit vaativat Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Aleksanteri Kivimäelle seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

  • keletappi@sopuli.xyzOP
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    5
    ·
    2 months ago

    Suoraan sanoen oikeustajuuni olisi kyllä mahtunut monin verroin pidempikin ehdoton vankeus tälle tyypille.

    Ymmärsinkö oikein että puolustus nojasi siihen että häntä nyt syytetään vain koska hän on ennenkin tehnyt tällaista.

    Ei taida omatunto hirveästi kolkutella, niin mitähän asiaa hänellä on vapaalle jalalle. Arvaan jo minkälaisia töitä sitten etsii tuon verran istuttuaan. Kunnon mittainen tuomio niin että kehitys ehtii kehittyä ja taidot hapettua, ja siis ei sitten mitään kontaktia ATK-alaan siellä linnassa, kiitos.

    • IsoKiero@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      8
      arrow-down
      1
      ·
      2 months ago

      Kehitys varmaan kehittyy, mutta sehän tässä nyt on että ei tuohon “hyökkäykseen” tarvittu yhtään minkään tason hakkeritaitoja. Se kiristyspuolen automatisointi ym tarvii toki jotain osaamista, mutta ei siinäkään puhuta mistään mitä ei edes vähän harrastajapojalta touhuava saisi pystyyn viikonlopussa. Suojaus kun oli suunnilleen samalla tasolla kuin että tiedot olisi muistitikulla huoneen pöydällä ja ovessa on lappu ‘vain henkilökunnalle’.

      Kuten jo todettua, etenkin tuollaisella tiedolla kiristäminen on tietysti aivan kusipäistä hommaa ja siitä pitää piiskaa tullakin, mutta tietojen suojaaminen on sekin hoidettu aivan täysin ala-arvoisesti ja siitä ei ole isommin tuomioita jaettu (silloiselle toimarille 3kk ehdotonta, tuomio on valituskierteessä).